De nieuwe router instellen zodat alles blijft werken

Hier zijn enkele tips om problemen te voorkomen bij het instellen van een nieuwe router, zodat alles blijft werken:

De eenvoudige methode:

  1. Hergebruik je oude SSID en netwerkwachtwoord.
  2. Schakel je oude router in om te controleren welke apparaten nog niet zijn overgezet en los die problemen op.
  3. Maak een gastennetwerk aan met je oude SSID.

De wat ingewikkeldere methode: Als je een Pi micro gebruikt, kan het zijn dat deze niet genoeg USB-poorten heeft. Eén poort is voor stroom en één voor je P1-poort. Gelukkig kun je een Ethernetkabel lenen om de P1-poort los te koppelen en de Ethernet-adapter aan te sluiten op je router.

Log vervolgens in op je router en zoek het IP-adres van de P1-monitor. Log in op je P1-monitor, ga naar het sleutelicoontje voor het wachtwoord (stuur een privébericht als je het bent vergeten). Ga naar het netwerk en selecteer het juiste netwerk. Dit kan even duren. Vergeet niet om op ‘Opslaan’ te klikken!! Controleer op je router of de P1-monitor nu ook een WiFi-IP-adres heeft gekregen en sla dit op.