De HR+++ ketel versus een warmte pomp

Wat kan ik beter nemen een HR+++ ketel of een (hybride) warmte pomp?

Allereerst wat is er zo +++ aan de HR +++ ketel ?
Door de toevoeging van een tweede warmtewisselaar ( de condensor ) wordt er warmte uit de rookgassen gehaald hier door condenseert het waterdamp dat vrij kwam door de verbranding van GAS.
Zodat er nog meer warmte vrijkomt door de gas vloeistof overgang hier door is de warmte 107% en dus meer dan de warmte van de GAS verbranding alleen.

En is het ook prima als hij waterstof H+ voorbereid/ready is ? Ja dat is prima hoor maar er hoort wel een waarschuwing bij dat H+ bijmeng verhaal .. er zit namelijk veel meer energie in 1 M3 aardgas dan 1M3 waterstof bij de druk van het aardgas net.

StofVerbrandingswarmte (106 J/m3)
Waterstof10,8
Methaan35,8
Propaan93,8
Butaan120,7
Kortom je betaald stiekem veel meer geld voor de zelfde warmte.

Geluid:
Een CV maakt tussen de 45-55dB net als een warmte pomp hier merk je niet veel van doordat ze vaak gebruikt worden als het koud is en je zelf binnen bent. Je voorkomt een boel ergens om een goede plek de te kiezen voor de uitlaat / buiten unit.

Conclusie:
Als ik je een tip mag even laat je oude CV hangen en stap over naar een warmte pomp die heeft een jaar rendement van 300 tot 400% en het leuke van een hybride warmte pomp is dat hij zelf uitrekent wat goed koper stookt, op gas via je oude CV of toch maar op elektrisch en dan het liefste op je eigen zonnestroom …
Reken zelf maar uit wat het jou zou besparen: Reken blad gas versus stroom verwarmen