zonnepanelen 2020

Help de nieuwe KOR komt er aan … wie is kor zou je denken.
In het kort is dat de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling. Bedoelt om onze belastingdienst wat te ontlasten … zeer kleine ondernemers met een omzet van minder dan 20.001 euro hoeven geen BTW meer te heffen en af te dragen.
Okay wat heeft dat nu met zonnepanelen te maken … wel nu als jij als zeer kleine zonnestroom producent BTW probeert terug te vragen zou dan van KOR niet meer mogen. Gelukkig was de zonne energie wereld alert en heeft de minister een uitzonderings regeltje gemaakt.
Effectief mag je nu BTW terug vragen voor een installatie tot 14.000 Euro ( dat zijn zo’n 40 panelen zoniet dan zou ik een tweede offerte aanvragen als ik jou was )
Als zelfstandige met een omzet lager dan 20.001 moet je dus even nadenken of je een grote aanschaf gaat doen voor je voor 3 jaar de KOR aanvraagt ….
Letop: een zelfstandige is ook een privé persoon en je partner heeft ook dezelfde rechten … dus linksom of rechtsom is er ruimte genoeg voor een mooi zonnedak.

Tip: een van de bedrijven die ik adviseer heeft net een betrouwbare offerte opgevraagd en binnen 3 weken snorde de omvormer.


Meer verdieping: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i18551/staatssecretaris-geeft-uitsluitsel-over-btw-meeste-eigenaren-zonnepanelen-gaan-er-niet-op-achteruit-door-nieuwe-kleineondernemersregeling