De energie wende is een poel van kansen

Nu de energie prijzen door het plafond knallen worden we ook innovatiever.
Aluminium smelters bevriezen hun baden tot de zonnestroom weer met bakken uit de lucht kom stralen. Daar waar pessimisten maar bleven mijmeren over een nutteloos overschot zal de energie markt nieuwe huwelijken sluiten.

Waar je vroeger nog opzoek ging naar een HR++ CV ketel hang je er nu een hybride warmte pomp naast voor het zware werk. En mocht hij het toch even te koud vinden helpt de oude CV een uurtje mee … inderdaad ook bij -2C is er genoeg energie uit de buiten lucht te oogsten voor een goedkope warmte pomp in een jaren 70 huis.

Tuinders kunnen grote lappen grond bewerken onder semi transparante zonnepanelen of verticale zonneschermen die de wind tegenhouden en zo gewassen beschermen.

Nieuwbouw wijken die tijdens de bouw verticale warmte opslag ingraven zodat je huizen lawaai loos kan koelen op hun eigen perceeltje en ’s winters weer kan oogsten als de hybride warmte pomp het even te koud … ook hier is EN/EN denken de sleutel.

Kortom we leven nu in een razend spannende tijd voor geniale en vaak oer simpele oplossingen.