Meten in de zomer

Vaak hoor je dat er in de zomer geen animo is voor energie maar is dat wel zo … onze meet groep is sowieso razend druk geweest met het koelen van de huizen Je huis afkoelen tijdens een hittegolf
Maar ook kan je nu juist veel leren van je eigen stroomgebruik en dan niet aleen van de opwekking maar ook of je met al die panelen wel lekker duurzaam bezig bent en of er nog veel winst te behalen is … Zie hier onze meeting en interpretaties:

In dit overzicht zie je dat huishoudens met veel zonnepanelen veel zonnestroom oogsten dan die zonder of met weinig panelen. Er zit echt 1 uitzondering bij dat is meter M8 … die hebben een warmtepomp met een grondboring van 100meter … in de winter onttrek je warmte uit de grond maar zomers moet je er weer warmte in boorput opslaan … een fijne bijkomstigheid is dat je huis dan dus zomers koeler blijft.

Hoe goed gebruik jij je eigen opgewekte energie is een andere meeting: Daarvoor heb je de meetgegevens van je omvormer nodig en beantwoorden we gelijk de eerste vraag die de iedere nieuwe zonnepaneel bezitter heeft … hoe kan het dat de omvormer veel meer aangeeft dan de slimme meter … het antwoord is … dat is je eigen gebruik dat je gebruikt voor je wasmachine tijdens het opwekken … die stroom gaat dus niet het net op maar gebruik je zelf.

hoeveel energie gaat er niet het het op door dat je het zelf gebruikt

En dan de vraag ben je duurzaam of heb je gewoon heel veel zonnepanelen en “bras je er vrolijk op los” of woon je bv in je uppie in een kast van een huis of heb je een samengesteld gezin van 6 personen zoals M12 … deze meter denk hard na over zonnepanelen maar wil ook heel graag zijn duurzaamheid optimaliseren … normaal staat hij vol in de schaduw van de zonnepaneel boeren maar met zn zessen doen ze het dus best goed …

Energie zonder opwekking per huishouden en per persoon