De omvormer als cyber wapen ( een boosaardig sprookje )

Ik laat in dit verhaal mijn fantasie los op de berichten in de media dat omvormers niet veilig zijn en door boefje gebruikt kunnen worden. En dat is ook zo net als bijna alles dat aan het internet hangt is niets veilig te krijgen.

DOS aanvallen,
Net als ieder apparaat dat aan het internet hangt kan je de computer van de omvormer gebruiken om samen met nog 10000 andere apparaten een site of een server aanvallen maar daar zou ik geen micro computer van een omvormer voor gebruiken.

Synchroon, aan, uit, aan, uit, etc van de omvormers dat wordt al een stuk hinderlijker, zeker als je dat combineert met het kapot maken van alle electronica door de maximalen spanning op bv 300volt te zetten, en de net frequentie op bv 45 hz dan wordt het al vervelend voor die straten en wijken waar de omvormer staat.

Maar er is een heel ander probleem, net zo als Google ooit alle wifi netwerkjes stiekem in kaart bracht. Zo hebben de moderne omvormers ook een vraag waar je omvormer staat. Dat gaat eigenlijk niemand wat aan maar het is wel handig als je bv even geen GPS satellieten kan gebruiken … dan geven de duizenden omvormers middels hun wifi netwerkje netjes aan waar de drone zich bevind …

Het is gelukkig maar een fantasie verhaal zo als ik hier boven al vertelde maar ik ga vanmiddag nog mijn omvormer de coördinaten van het IJsselmeer geven dan loopt die fantasie met een sisser af.