Elga ace warmte pomp als stand alone

We gaan de tweede winter in en willen de oude CV niet meer gebruiken maar hij is nog wel verbonden via de Opentherm BUS. Hierdoor heeft de elga ace hybride WP communicatie met de oude CV, als je de oude CV uit zet schiet hij gelijk in de stress en als je bv je gas kraan dicht draait zal hij bij de eerste poging te verwarmen met gas de storing van de CV opmerken.

De makkelijkste manier om toch stand alone te gaan draaien is door de warde van aardgas en de waarde van stroom aan te passen. Een hybride warmte pomp berekend zelf was slim is om te verwarmen. Door de stroom prijs 11* lager te zetten als de gasprijs zal hij niet vrijwillig kiezen om de CV aan te zetten.

Als je echt van de oude CV af wil kan je de koppeling naar de CV op aan / uit zetten. hierdoor is er geen enkele communicatie en zal de elga ace niet door hebben dat er geen oude CV meer als backup beschikbaar is … die optie gaan we volgend jaar testen.

Er was nog een derde optie maar die is niet voor gewone stervelingen beschikbaar. De elga ace kan je via de parameters zonder backup instellen maar die optie is niet meer beschikbaar via de service app.

op youtube zijn een paar goede instruktie filmpjes te zien.