Over zonnepanelen in het echt

Je hoort een golf van opluchting door Nederland gaan na de aankondiging dat het salderen nog even blijft. In dit stukje laten we zien was zonnepanelen voor ons doen in het echt .

jaar getallen opwekking 2023

In het boven staande plaatje kan je onze opwekking zien en ook het deel dat buiten de meter om direct verbruikt wordt. Gemiddeld wordt er 30% van onze eigenopwekking direct buiten de meter om gebruikt.

Als we even naar mijn ( Adriaan ) eigen opwekking kijken maak ik 4682kwh waarvan er 882kwh buiten de meter gebruikt werd.

Als we geen zonnepanelen zouden hebben zouden we bij de energie prijzen van ( 2023 = 0,40 cent per kwh ) 1872€ aan energie kosten gehad hebben.

Kortom je eigen panelen zijn hun geld meer dan waar plus dat je actief bijdraagt aan echt schone energie en een duurzame toekomst voor de komende generaties.

Aanvulling:
Ook huurhuizen kunnen vaak panelen laten plaatsten als je overlegd met de verhuurder. Veelal zijn de verhuurders er zelf ook al mee bezig.
Als je een appartement hebt zijn er zelfs balkon panelen te koop die je zelf kan plaatsen en via het stopcontact aansluiten.

foto: google


En zodra je terug gaat leveren wordt het ineens leuk om je eigen energie te gebruiken.

heb je vragen of hulp nodig ? Contact