Slimme mini thuis accus

Blackouts net congestie terug lever belasting en noem het maar op. Dagelijks kan je wel een stukje lezen over de dreiging van Amerikaanse toestanden. Gelukkig hebben wij wel een uitstekend netwerk en zijn plannen om de kabels te verversen al tientallen jaren belegd. Die planning kan je gewoon zelf belijken bij je energie boer. Dus laat je vooral geen angst aan praten.

De afgelopen 10 jaar heeft geen van de meters met zonnepanelen last gehad van netcongestie. Daarnaast heeft Tennet net 25.000 miljoen euro gekregen voor het upto date houden van ons netwerk. Dus zullen de indianen verhalen vast snel afnemen.


Maar is een thuis accu dan helemaal niet nodig ?
Nee voor een energie backup zijn ze kansloos.
Maar voor energie besparen zijn ze wel leuk en dan met name de kleine stekker accus die zowel laden als ontladen via het stop contact. Ze kunnen dus bv je lekstroom opheffen of een beetje nachtstroom verminderen.
Het is dus echt een leuk speeltje voor de energie nerds.


Boiler:
Je warm water boiler is wel een hele zinnige energie accu, daar kan je veel overtollige energie in opslaan die je de volgende dag weer kan verbruiken. let wel warmte laat zich slecht bewaren dus kies geen enorm groot vat die verliest dan weer te veel energie.
Onze boiler (80L / 500 euro) stoppen we 4kwh in en hij verliest per dag 1kwh aan warmte als we het warme water niet snel verbruiken.