Warmte netten vallen door de mand

Het leek zo’n geweldig idee, je maakt een warmte net voor een wijk en je energie problemen zijn voorbij. De praktijk wordt nu pijnlijk duidelijk, immers de energie kosten van een super efficiënt warmte net zijn gekoppeld aan de gasprijzen en dus mogen de uitbaters van de neten de hoofdprijs vragen voor de geleverde energie.
Zelfs voor de rest warmte die anders verloren ging betaal je nu de hoofdprijs vertelde de chauffeur die mijn boiler bracht. Nee meneer ik wou dat ik een eigen warmtepomp had zoals u dan kon ik mijn eigen stroom nog beter benutten. Ik heb 8 panelen en probeer de energie zelf op te maken maar door het dure warmte net schiet ik er nauwelijks wat mee op…
Tip van een vrachtwagen chauffeur hang een warmtepomp op bespaart, isoleer, neem zonnepanelen maar laat het warmte net aan jou deur voorbij gaan als je niet de hoofdprijs wil betalen voor een DUURzame wereld.

Succes met je boiler volgende week bent u wel van het gas af, ik zit nog jaren in de tang.

Met de groeten van de chauffeur
van de Hornbach jippiejippiejee