Op pad met de wethouder duurzaamheid,

Voor de gemeenteraad verkiezingen heb ik een energie wandeling gemaakt “door mijn energie wereld” met veel partijen van Baarn. Het leuke was dat eigenlijk iedereen het zelfde wil maar het anders formuleert. En dan verder … hoe maak je nu daden van de politieke ( en vaak ook gemeende ) woorden … het is geen onwil merk ik duidelijk.
Inderdaad door niet te stoppen na de verkiezingen maar met duidelijke doelen aan de slag te gaan.
Mijn eerste doel is te helpen met een energie dashboard dat wel aangeeft waar we staan en wat de echte doelen zijn voor Baarn …
Ondertussen krijg ik gelijk een leuk compliment dat we dus al een klimaat dashboard hebben immers die ik net heb laten zien incl de namen en plekken die de getallen weten. Wil je mee kijken kijk dan hier en als je ideeen hebt wat er ook op kan laat het dan weten.

Hoewel het een kennis makings gesprek is zien we gelijk veel raakvlakken als het om verduurzamen van zowel ons mooie dorp als onze eigen huizen gaat.

De kleine nuance zoveel mogelijk energie neutraal geeft ons het idee dat het goed gaat maar in het echt hollen we stuurloos de verkeerde kant op.Steven ziet duidelijke meetbare klimaat doelen maken samen met het vormen van een groep/groepen mensen die mee willen denken vanuit hun drive en/of expertise om de stappen die we moeten nemen als inwoners en als gemeenschap Baarn.


Kortom een gezellige nuttige en erg warme energie wandeling 😉