Het gaat goed met de energie transitie

De vrijwillige energie adviseurs kunnen het werk niet aan. Als je een beetje om je heen kijkt zie dat de zonnepanelen als warme broodjes gelegd en zelfs uit gebreid worden worden. Hoe hart het gaat kunnen we hopelijk snel op het nieuwe klimaat dashboard van Baarn zien …

uit samen op weg naar 2050

Dat stemt ons vrolijk, natuurlijk helpt de idioot hoge energie kosten ook wel een handje mee maar het fijt blijft dat als je nu echte oplossingen laat installeren als een warmte pomp of zonnepanelen je daar nog heel erg lang een meer onafhankelijk leventje van kan hebben.

Een heel leuk voorbeeld van afgelopen week was het advies voor het plaatsen van twee buiten lampen. Het wordt weer sneller donker en dan is het niet handig om door een donkere tuin naar je fiets te lopen. Er was een offerte gevraagd om twee buiten lampen op te hangen en dat zou 800 euro moeten kosten … of ik even wou komen kijken.
Okay er waren inderdaad geen stroom aansluitingen in de buurt van de lampen dus ja dan gaat het al snel een echte klus worden …
Maarrrrrrr laat ik nou net zelf een buitenlamp in het poortje achter de huizen gemaakt hebben en een paar extra in de tuin a 10 euro incl eigen zonnepanelen en energie opslag kijk dan ben je lekker duurzaam bezig …
Ook hier geld praat met elkaar want samen ben je slimmer.