Samen op weg naar een duurzaam 2050 te Baarn (Deel 1)

Waar staan we nu eigenlijk? Dat is toch een hele legitieme vraag waarop we maar geen antwoord krijgen. Tijd om eens zelf op onderzoek te gaan. We doken in de “open data” van Stedin.
Iedereen kan ze zien maar niet veel mensen kunnen er een begrijpelijke soep van koken.
Na een maandje sorteren uitbreiden en interpreteren hebben we een mooi overzicht van de trant inclusie een goede indicatie waar we staan per wijk in Baarn.

Goed wat zien we hier ? Hier zien we de optelsom van alle huishoudens die ook terugleveren. Dus centrum Baarn kent een verwaarloosbaar aantal zonnepanelen terwijl de Nieuwe Oosterhei op ieder 4de dak zonnepanelen gratis stroom liggen te oogsten.
Wat er verder opvalt is dat er een stevige piek is tussen 2014-16 door de Baarn kiest zon collectieve inkoopactie in korte tijd werden er 1200 zonnepanelen geplaatst via deze actie en nog veel meer van mensen die zelf aan de slag gingen,
Ook in 2018 merken we weer een toename om GELD te besparen immers energie is fors duurder aan het worden. En daar zijn wij Nederlanders toch erg gevoelig voor.
Daarnaast hebben veel huurhuizen zonnepanelen, omdat het mes ook daar aan twee kanten snijd, iets hogere huurwaarde maar neto lagere kosten.