B-RES

Inderdaad als de Amersfoortse RES gemeenten niet verder komt dan zonnepanelen boven sloten te tekenen of in de schaduw wordt het tijd dat we het zelf maar gaan doen lijkt het credo te worden.


Vandaag fietste ik een rondje langs de velden en zag hoe gemeente hoogland een geweldig zonnepark aanlegt naast het ziekenhuis. her en der zie je nieuwe zonnedaken van bewoners die de knoop hebben doorgehakt.
Na de vogel boulevard kwam ik de kruidige weiden van de Baarnse boeren tegen aan het zuidereind.
Naast het gemaal de Zeldert woont de familie Hengel, ze hebben al jaren lang ervaring met zonnepanelen op een van de schuren maar deze keer gaan ze voor het echte werk. Een heus zonneveld, niet op de grond of in de wei maar op de daken van hun schuren.
Het heeft even geduurd aangezien de panelen iets langer in het sues kanaal lagen dan geplant maar nu liggen ze bijna allemaal al op hun definitieve plek.

Zonnepark Hengel

Doe ook mee spring in de BRES voor een verstandige plek voor zonnepanelen en dat is inderdaad niet in weilanden op bouwlocaties of voor het raam van je buren maar gewoon op je eigen dak of dat van je kinderen als je er zelf geen puf meer voor hebt.

TIP: spreek je buurtjes een aan die al zonnepanelen hebben en vraag hoe blij ze er mee zijn.