Adriaan wat vind jij van windmolens op land?

Ik vind het prima als er windmolens op land komen, hun footprint is veel kleiner dan bv zonneparken en ze vullen het gat van eigen locale opwekking op naast EIGENDAK EERST.

Als verdeling zou ik zeggen zet ze neer waar ze nodig zijn anders belast je het stroom net nog meer. Dus is je wijk lekker duurzaam dan staat de molen wat verder weg.

Adriaan windmolens moet op zee daar waait het altijd hard:
Ja dat hoor je vaak maar het stroom transport is nog al een dingetje aan het worden.
Verder worden we ons steeds meer bewust van het fijt dat de zee geen oneindige vuilnis belt is waar je alle problemen van het land kan parkeren.
Ook op zee zijn er trek vogels, zee dieren hebben net als mensen last van het gebrom.

Toch maar kern centrales bouwen want die zijn super veilig ? Dan heb je schijnbaar even niet opgelet hoe riskant die zijn zodra er een oorlog rond zo’n centrale woed en er mensen op beginnen te schieten en het koelwater dreigen af te sluiten.

Als je echt tegen windmolens in je regio bent zorg je er net als 30% van je buurt genoten voor dat ze er voor jou niet nodig zijn omdat je zelf opwekt en duurzaam verwarmt.

Heb je ook een eigen mening check dan even de enquête van de provincie Utrecht over waar ze dan zouden moeten komen. Immers niet mee gesproken is niet gehoord.
https://utrechtwind.raadpleging.net/