Het wonder van de pelletkachel

Gratis geld nu af te halen … als je dat leest weet je eigenlijk wel genoeg … hier klopt iets niet.
Zo ook met de pelletkachels … bij aanschaf van 1 pelletkachel gratis een subsidie code cadeau en inderdaad na een paar weken stort NL.bv de aanschafwaarde bijna weer terug … Hoe dat kan ? Vraag het je favoriete politica/kus hebben het allemaal goed gekeurd.
Maar zijn ze echt zo goed die pelletkachels?
Tja die waarheid wordt binnen nu en een paar jaar achterhaald als we er achter komen dat het opstoken van onze bossen geen goed idee wasGretta geeft ons nu tot 2030, ik ben bang dat met het tempo waarmee we onze bossen op fikken dat over een paar jaar echt anders is.
Maar is zo ding dan super goed koop ?
Nee eigenlijk niet een beetje snelle rekenaar verzint maar zo dat voor 1000m3 gas (700 euro) je 2000kg (650 euro) pellets nodig hebt … dus zeg maar de auto staat ’s winters buiten en je garage staat vol met brokjes … minder kan ook hoor maar meer is goedkoper.
Hoe komen die pellets in je kachel … uh dat doe jij … net als mijn moeder winters met kolenkitten liep te zeulen zo ga jij dit doen … je kan ook even kijken of je kids dit willen doen maar ik ben bang dat je dan regelmatig in de kou zit.
Kortom … bezint eer ge begint is hier ook een geldig spreekwoord.

FAQ:
Maar je hebt dan toch geen gas meer nodig dus bespaar je de kosten van je gas abo?
Als je dat zou durven is dat inderdaad waar maarrrr … Met alleen de pelletkachel ben je er nog niet. Je hebt een schoorsteen nodig en een aansluiting naar je oude CV netwerk. Dus voor de prijs van je loodgieter kan je nog wel een paar jaar aan het gasnetwerk blijven tot daar een duurzaam gas aangeboden wordt 😉