Wat weet ik wat ik eigenlijk niet wil weten

Vandaag kwam ik deze leuke test tegen die je dwingt tot de vaak pijnlijke waarheid.
Bijvoorbeeld een roker weet dat hij en zijn omgeving mogelijk erg ziek worden van zijn gedrag maar wil dat eigenlijk niet weten.
Iemand die ongemakkelijk zwaar is en daar hinder van heeft weet dat echt wel.
Iemand die het deze zomer erg warm had en van de winter weer koud heeft echt wel een goed idee wat hij had moeten doen.

Een gemeente die een vieze gas leverancier heeft gekozen voor de centjes wist dat echt wel. Sinds 5 jaar hebben we een gas contract, waar andere gemeenten een duurzame provider kozen bleven wij hangen in een goedkopere maar op erg veel vlakken vieze provider … en ook als het om verduurzamen ging van de gemeente panden stookte we liever wat harder dan dat we gingen isoleren. We bleven dus over de hele breedte in de ontkenning hangen.
Zelfs nu nog hoor en zie je meer tijd en moeite om aan te geven dat het ons overkomen is. We zijn dus nog steeds niet de baas over de nieuwe werkelijkheid die we straks met een harde ruk gaan ervaren … immers groter veranderingen komen zelden gelijkmatig

Elliot Aronson: “Wat weet ik op dit moment, dat ik eigenlijk niet weten wil?’