Een jaar van het gas af … gewoon omdat het kan

Deze maand zijn we een jaar van het gas af … hoe dat bevalt ?
Nou eigenlijk geweldig trots en leuk en ook vaak een beetje schaamte als ik de horror verhalen van honderden euros per maand hoor.
Deze week hebben we 5 panelen bij geplaatst die ons niet alleen financieel neutraal maar ook energie neutraal gaan maken. Ons maand bedrag is 5 euro voor de show en we krijgen erg veel geld retour dat we weer in hebben gezet voor meer schone energie in onze wijk. Immers de stroom die we zelf niet gebruiken wordt door de buren gebruikt, hier door wordt het stroom net minder belast en helpen we mee de energie transitie ver versnellen.

2000wattpiek er bij


In onze energie meet groep zijn wij zeker niet het duurzaamste huishouden, er zijn nog veel betere bespaarders die minder energie verbruiken en het veel warmer hebben in huis. Dat is dan gelijk weer onze volgende uitdaging, hoe kunnen we de isolatie nog meer verbeteren. We hebben al rol luiken, daar kan geen trippelglas tegen op maar het het dak beschot in de schuur is maar 3 cm dik en daarna komen de pannen … ruimte voor een leuke vervolg klus dus.
Ben je op ook lekker duurzaam bezig laat het dan weten we zijn altijd opzoek naar mensen die niet afwachten maar het gewoon doen omdat dat goed voelt.

Met grote groet
Adriaan Voeten
https://adriaanvoeten.com/metenisweten