Duurzaam denken en doen: Afval

Zo nu en dan komt er weer een leuke foto voorbij van de meters en denk ik … hmmm wat zie ik nu eigenlijk echt. Zo ook met de foto van Leo … hij had totaal geen moeite zijn boodschappenlijst je te onthouden # ( boter,kaas en eieren )

Foto: Leo

Ooit zat boter in een aluminium folie en spaarde we eierdoosjes en kaas zat in een papierTegenwoordig koop je plastic met iets er in.

Tijd dus om de meters maar eens te vragen of ze afval scheiden …
Ja natuurlijk kwam al snel terug 100% van de meters scheiden afval sommigen zelfs voor de Bron. Meter Madeleine heeft zo weinig plastic door beter in te kopen dat ze zelfs de grote oranje plastic bak weigert ... ze heeft liever een mooie salie struik op de plek van de containers.
De meeste meters hebben een half zakje rest afval per maand en mega container plastic en een normale container papier.
Nu kunnen we verzanden in een discussie waar de grondstof stromen gescheiden moeten worden maar als je daar even overheen stapt is het antwoord eigenlijk razend simpel … voor de bron … dus inderdaad moeten we het wel normaal vinden dat we zo enorm veel verpakkings plastic kopen … waar is dit zo enorm mis gelopen?