Moeten we aan de kern energie om 2030 te halen ?

Een snel en simpel antwoord is nee dat ga je niet halen … Sizewell C de grootste kerncentrale van Engeland kost minimaal 20 jaar en 20 miljard euro om te bouwen.
De plannen zijn in 2012 goedgekeurd en hij gaat mogelijk in 2035 stroom leveren als alles goed blijft gaan.
Daarnaast is het not in my backyard effect voor een kern centrale nog een stap je groter dan windmolens en zonneweiden. Zouden wij een mooie grote energie plant aan de Eem heel leuk vinden ? Ik denk dat zelfs Arjen L zou gaan steigeren als er een mooie kern centrale in Friesland komt.

Maar ze zijn heel veilig?
De techniek en de hardware zal best veilig zijn maar 100% van alle foutjes die hebben geleid tot rampen en bijna rampen met kern energie zijn door menselijk falen … idd zelfs een foute kansberekening over de ligging hoort daar bij. De ramp van Chernobyl kwam door het uitvoeren van een “veiligheid test”

Wij maken dat soort foutjes niet ?Hier kan je zien hoeveel foutjes er plaats hebben gevonden in onze kerncentrale in Borssele:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_onregelmatigheden_en_incidenten_in_kerncentrale_Borssele

Maar er komen nieuwe super kleine Thorium centrales … idd ken je die van die Thoriumreactoren … idd die komen nog lang niet … ik ga niet zeggen nooit en zullen er vast een aantal gebouwd gaan worden maar dat gaat niet voor 2030 en mogelijk zelfs niet voor 2050 gebeuren.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Thoriumreactor

Klimaat akkoord Parijs 12-2015:
Inderdaad we hebben al 17 jaar vergadert en mooie woordjes verteld en ondertussen is er niets noemenswaardigs bereikt door Gemeenten en overheden.
Pas nu de gasprijzen de pan uit reizen komt er wat schot in de zaak maar heel hard gaat het niet. De echte verbeteringen komen van goed willende particulieren die het een sport vinden om te laten zien hoe simple het is om energie te besparen.

Subsidie koetjes en vergader tijgers:
Yup ook in mijn gemeente is er net weer voor 30.000 en 50.000 vergader subsidie uitgekeerd aan de verschillende hobby clubjes … de ene gaat een postcode roos pushen.
De andere maakt al jaren offerte lijstjes zonder meetbaar resultaat.
En het ligt niet aan de vrijwilligers die dit nobele werk doen dat zijn stuk voorstuk geweldige mensen met heel veel kennis van zaken en passie voor hun hobby.


De kok die zijn eigen eten niet lust:
Is het niet heel raar dat gemeenten niet het goede voorbeeld geven? Ik vertel jaarlijks dat het goed is om te laten zien wat je eigen verbruik is en wat je verbeteringen door de jaren heen zijn … ieder jaar krijg ik het zelfde antwoord … wat een geweldig idee dat gaan we doen ( al meer dan 5 jaar ). Die wethouder die het wel voor elkaar krijgt wordt mijn held!
Dat experts zelf hun tuintje sproeien met het drinkwater van hun klein kinderen?
Dat we nog steeds snel even bomen in het dorp kappen terwijl we weten dat het 50 jaar duurt tot ze weer zoveel verkoeling geven als de boom die niet mooie genoeg meer was ?
Dat we vertellen hoe het moet en zelf niets kunnen laten zien ?

Wie zijn eigen tuintje wied ziet het onkruid van een ander niet:
Pak de mappen energie jaar rekeningen er eens bij en maak je eigen overzicht per jaar GAS, Electra en Water … hoe goed doe jij het door de jaren heen ?
Dit is mijn verbruik en aanpassingen ( drink water volgt ) :
https://adriaanvoeten.com/metenisweten/mijn-energie/

Doe je mee met onze onafhankelijke meetclub ?
https://adriaanvoeten.com/metenisweten/mee-doen/