Netcongestie , terug lever vergoeding en andere Beren op de weg van de duurzaamheid

Het is ook komkommertijd in energieland. Moesten we eerst allemaal wachten op het warmtenet dat nooit kwam, nu moeten we wachten op de netcongestie die ook maar niet wil opschieten. De meest vreemde voorspellingen doen de ronde in de hoofden van de stukjesschrijvers. Zo zou je koelkast uitgezet worden door de energieleverancier en zelfs regelmatige stroomuitval zou aan de orde van de dag zijn. Als je er gevoelig voor bent, maak je dan maar geen zorgen en ga vooral door met je verduurzamingsacties.

Wat is hot en wat not?

Warme ruimten isoleren is prima, update je oude dubbelglas voor HR++. Woon je in een monument of heb je mooie ouderwetse kozijnen, overweeg dan vacuümglas. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp blijft slim. Lees je op tijd in als je contract afloopt, veel energiebedrijven zijn nu in handen van buitenlandse staatsbedrijven die geen boodschap hebben aan groene imago’s.

Wat is NOT:

Thuisaccu’s zijn duur, vervuilend en hun belofte van veel geld terug verdienen is nog nergens waargemaakt. Je druk maken over het stroomnetwerk is niet nodig; de netbeheerder weet het echt beter dan de lokale klimaatontkenner, politieke partij of andere invloeden.”