Wat is de gemiddelde temperatuur van de Meters

Vol verbazing kijken we al tijden naar reclame spots waar de thermostaat in beeld is … vaak staat die dan ver boven de 20 graden.
Maar dat is helemaal niet normaal, bij bijna alle Meters staat de thermostaat rond de 19 graden en als je stil zit voor de buis of met je laptop opschoot is 19 en soms 19.5 normaal.


Gelukkig hoor je steeds meer mensen die snappen dat de thermostaat een zwengel geven direct te voelen is op je bank rekening en dus letterlijk te kosten gaat van je vacatie budget … heb je het ’s winters lekker warm thuis zit je straks weer lekker in “hinter garden” of “backyardia”. Maar als je nu zo’n hippe noorsetrui aan trekt zit je er van de zomer warmpjes bij … plus van iedere euro die je bespaart gaat er 10 cent niet naar de oorlog. En ja een enkele mopperkont zal straks gaan vertellen dat er van ieder euro er ook 50 cent niet naar de belasting/ accijnzen gaat … kortom reden genoeg lijkt mij 😉
Maar als je echt lekker bezig wil zijn, hou je alle deuren in huis dicht. Verwarm alleen de je verblijf ruimten en zet je de thermostaten in de overige ruimten op 12,5C.
Log vervolgens in bij je energie boer en hou het gas verbruik eens een weekje bij dan zal je zien hoeveel energie je zo gemakkelijk kan besparen zonder confort verlies.
Bijna 50% van alle meters hebben een eigen bedrijf en stoken in hun bedrijfsruimten alsof ( en vaak ook omdat ) ze thuis zijn.
Afgelopen week had ik een kennis makings gesprek met de energie ambtenaren van Baarn ook daar zijn ze zeer fanatiek aan het meten geslagen met best verrassende bevindingen die snel aangepakt gaan worden.
Ons advies is meet dan ben je in-control!
En echt 19 graden is voor gezonde mensen heel erg normaal en veel beter voor je portemonnee.