Plissé (honingraad) versus dikke gordijnen

Afgelopen week hebben we onze gordijnen vervangen voor honingraad plissés.
Plissés is een duur woord voor gevouwen gordijnen, en wel zo dat als je ze uitvouwt er een horizontale tunnel ontstaat met stilstaande lucht.
Onze plissé kan zowel aan de boven als aan de onderkant met de hand op en neer gedaan worden waardoor je kan kiezen tussen uitzicht of geen inkijk maar wel veel licht … dat is fijn als je net onder de douche vandaan komt 😉

Afgelopen peridode was een prima meet tijd, de slaapkamer werd niet gestookt en is 12.5C en als we wakker worden hebben we hem op gewarmd tot 15C …maarrrrrr met de nieuwe plissé blijkt het veel warmer te worden tot wel 18C terwijl het buiten kouder was. Kortom gordijnen zijn prima maar door de convectie van de opstijgende lucht verlies je toch nog veel warmte. De horizontale buisjes van de plissés blijken het dus nog beter te doen.