Meten met het Netatmo weer station

Ik geruik al een paar jaar een netatmo home coach om de CO2 waarden in mijn huis te monitoren. Maar er bestaat ook een grote broer het netatmo weer station met buiten station. Met zeer uitgebreide meetgegevens:


het leuke van van dit station is dat je de eigen buiten waarde kan delen en bekijken. en dat geeft een heel mooi accuraat beeld van alle tuin meters in de hele wereld.

De installatie van een tweedehands weer station was nogal een dingetje:
De unit was niet gereset en de buiten unit was een andere dan origineel gekoppeld.
Oplossing: windows tool gedownload, via usb gekoppeld, clean install gekozen en de binnen unit werkte gelijk goed. Vervolgens werd de buiten unit niet gevonden, ticket aan gemaakt bij netatmo, dag later weer geprobeerd, geen buiten unit, weer via PC gereset, via iPhone geprobeerd geen verandering .
Uiteindelijk via een Chromebook geprobeerd en kwam zo waar gelijk in het buitenunit setup menu. Na 3 maal proberen te koppelen en maar weer batterijen wisselen werkte het wel en heb ik na een dagje prutsen een goed werkend tweede hands weerstation die ook nog eens heel nauwkeurig de CO2 waarden in huis meet.
De homecoach krijgt een nieuwe plek om daar te kunnen meten.