Meten=Weten staat op de gemeente pagina

Adriaan van harte, ik zie dat ze eindelijk eens naar je gaan luisteren?
Uhh hoe bedoel je?
Nou je staat op de energie pagina van de Gemeente Baarn met je metertje en dat je bedrijven gaat helpen …
Joh ik help jaren al veel bedrijven in Baarn daar heb ik geen Gemeente Baarn voor nodig.
Thuis toch maar eens gekeken en inderdaad mijn meten=weten project is netjes gekopieerd, eigenlijk letterlijk uit het interview dat ik in 2019 aan POB baarn gaf.

https://pobbaarn.nl/zper-adriaan-voeten-is-16-jaar-als-hij-voor-het-eerst-stroom-opwekt/
( deze passage gaat het over )

Wat levert het jullie op?
,,Doordat ik vanaf mijn 50ste minder ben gaan werken, technisch geschoold ben en zelf geëxperimenteerd heb, verbruiken we thuis steeds minder energie en ik kan alle kennis delen. Ik doe nu o.a. projecten waarvoor ik geen factuur stuur, maar die wel zoden aan de dijk zetten. Dat vind ik belangrijk. Zo ben ik gestart met “Meten=Weten”, te vinden op adriaanvoeten.nl. Ik plaats een meetapparaatje in de meterkast en help particulieren en ondernemers geld te besparen op hun energierekening. Zij meten hun verbruik, ik leg uit hoe hun gedrag en energieverbruik van invloed is op de rekening. Het effect van een beter begrip is groter dan van het lezen van een rapport. Met razend simpele acties kun je veel bereiken.”

Aflopen jaren waren we ook al te vinden op de gemeente pagina als duurzame doeners:
https://www.baarn.nl/duurzame-doeners
Zie onder andere deelnemer Jantijmen die het stukje aan mij doorgeeft:

Aan wie draag je het stokje over?

Ik vind het heel handig dat ik het verbruik kan meten met een kleine computer in de meterkast. Ik heb me aangesloten bij de meetclub van Adriaan Voeten om met en van elkaar te leren. Ik draag het stokje dan ook graag aan hem over. Leuk als hij meer wil vertellen over zijn energieproject Meten is weten.”

In mijn eigen stukje schrijf ik:
Toen Adriaan Voeten in 2014 zonnepanelen op zijn jaren ’70 woning kreeg, werd meteen een slimme meter geïnstalleerd. Dat was het begin van het ‘Meten is weten’ project van Adriaan, waar inmiddels 20 mensen aan meedoen. Samen hebben ze al heel wat gas en elektriciteit bespaard. “Het mooie van al ons gemeet en onze overleggen is dat we continu van elkaar leren en zo steeds meer energie besparen,” vertelt Adriaan.

Dat het concept overgenomen wordt juich ik van harte toe, ik wil zelfs gratis helpen met uitleg aan het nieuwe project team van de gemeente maar dat mijn project naam waar ik al meer dan 5 jaar leuke stukjes onder schrijf ook voor de Gemeente Baarn gejat wordt dat kan ik echt niet bij.

Dat vind ik RAARrrrr ooo nee dat vinden we niet raar dat vinden we bijZONder van de gemeente Baarn en haar professionele communicatie staf !!

Met grote groet
Adriaan Voeten
Meten=Weten