Meten is weten voor de winkeliers van Baarn

Een paar jaar geleden hielp ik Madeleine met het project meten is weten voor winkeliers. We zouden misschien wel 10 winkeliers gaan helpen met hun verbruik omlaag te brengen. Ik benaderde diverse bevriende winkeliers maar geen van alle hadden ze interesse in een gratis metertje … en zo stierf het project Meten=Weten in de laan straat ( een van de energie achterstandswijken van Baarn) een eenzame dood.
Tot ik vorige week ineens een berichtje kreeg van een journalist “goh leuk dat je mee doet met baarnduuzaam” … uh ja ik ken ze wel en ik weet dat ze veel subsidie geld te besteden hebben ( 80K in 2021 ) maar ik ben nooit benaderd voor de follow up van energiek en soort gelijke bevriende clubjes … het merendeel van de actieve energie mannen ken en help ik sowieso al en veel zitten er al jaren in mijn metenisweten clubje. Maar nee dit was toch anders het was een doorstart van ons project door Ragnar Koot ( boten en panden verhuurder in Baarn) .
Dus Ragnar zelf maar gebeld, dat werd een leuk en warm gesprek met tal van aanknopingspunten. Ik hoorde dat jij alleen particulieren helpt Adriaan?
Nee joh ik help iedereen die duurzamer met energie omgaat
( ongeacht politieke of andere geaardheid ), ik help enorm veel bedrijven te verduurzamen bijna 50% van alle deelnemers van mijn meetclub hebben een bedrijf onder andere tal van zzper, website bouwers, motorzaak, auditbedrijf, bijna alle kerken van Baarn, zelfs Gemeente Baarn help ik (gratis) met hun energie dashboard en natuurlijk noorsetrui.nl en dan ben ik er nog een aantal vergeten.
En ja natuurlijk wil ik je helpen ik vind het beschamend dat onze Baarn centrum een van de slechts presterende wijken is van Baarn … dus kom maar op met die winkeliers die wel hun torenhoge energie rekening aan willen pakken ik help graag mee met onze Meten=Weten aanpak en inderdaad nog steeds zonder subsidie omdat het klimaat ons allemaal aan gaat en niet alleen maar om de centjes gaat …