Zonneweiden als bodem verbeteraar

Als je een beetje oog hebt voor de natuur zie je enorme verschillen tussen goed onderhouden weiden waar veel mooie vogels actief zijn. Maarrrr er zijn ook lange rechthoekige lappen waar zelfs de ganzen niet op gezien willen worden. Het groene wondergras wordt kunstmatig inleven gehouden door de wonder middeltjes uit het lab van de kunst mest en bestrijdingsmiddelen industrie … deze groene vlakten komen steeds vaker in het nieuws onder de noemer GRASFALT en GROENEWOESTIJN.
Voor deze mono culturen zou een rust periode van 15 jaar een welkome aflossingen zijn zodat de kapot geplunderde bodem zich rustig kan herstellen. Na een paarjaar rust komen de eerste kruiden weer terug en even later zijn er weer kevertjes en ander bodem leven bezig met de grote saneringsopdracht die we de natuur gunnen met deze misschien wel erg nuttige EN/EN oplossing voor boeren die puur voor de centjes moeten boeren zonder enige vorm van liefde meer voor hun vak …
Doe de panelen wat hoger en vraag een voedsel bossen expert je te helpen met het leefbaar en eetbaar maken van deze nieuwe manier van voedsel maken onder een kas 2.0 . Er zijn al tal van innovatieve voorbeelden van deze EN/EN oplossingen zie hier onder.

Meer lezen zie:
https://res.urgenda.nl/energie-uit-zon-en-wind/interview-willem-de-vries-en-piet-albers/