Reinier van den Berg en de Marathon:

Afgelopen week kreeg ik een uitnodiging voor de zoveelste vergader club over het klimaat. Mijn vinger zweefde boven de delete knop tot ik zag wie er kwam … Weerman Reinier van den Berg geeft een update over het klimaat … Kijk dat wil ik wel horen een echte expert die ons bij komt praten …

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Opwarming_van_de_Aarde


Mijn samenvatting van de precentatie zou zijn:
Reinier is het echt zo erg ?

NEE het is erger, de CO2 corona dip is vrijwel ingehaald en we steven af op een zee spiegel stijging van 50-150cm voor je kinderen en klein kinderen.
Kunnen we het tij keren? Nee onze trackrecord geeft aan dat we eigenlijk niets zinnigs doen anders dan praten en meer praten.

Pfff dat hakt er in … ik wist dat het erg was maar de plaatjes die we voor geschoteld kregen waren eigenlijk wel erg duidelijk.

Bij het naar huis lopen mompelde een van de mannen van het eerste uur. 4 jaar geleden stonden we er ook zo voor … er is eigenlijk niets veranderd

De volgende morgen sta ik op met een licht katerig gevoel … moeten we wel tijd en moeite blijven steken in de hele klimaat en natuur gedoe … als je aan geeft dat een idioot vrachtwagens vol plastic en zooi in het bos stort blijkt dat volledig legitiem.
Als je aan geeft dat er gas gegeven moet worden op zonnepanelen op daken ipv nog meer natuur verwoesten met zonneparken vertellen de grote rekenwonders dat je maar 4ha aan zonnepanelen kan plaatsen op die 300ha bebouwing in Baarn … zucht moet je ze dan echt alles voorkauwen … heeft er dan helemaal niemand een klein beetje normaal verstand ?? Of is er een groepje lobbyisten die ons wil binden aan hun warmte net en zonneparken … zou dat het zijn ?!

En dan krijg je een berichtje van een van de meters die mijn hele dag goed maakt.

het meten=weten effect

Het meten=weten effect:
Meter Leo is altijd razend enthousiast, en heeft tal van leuke eigenzinnige vragen een echte motivator voor de meetclub, dan gaat het weer over plissés en even later is hij fanatiek bezig met CO2 metingen. Vandaag stuurde hij een mooie update over het effect van al zijn acties waarbij het meten=weten effect er super duidelijk boven uit knalt.

De Marathon:
Ons effect is nog niet wereldwijd zichtbaar maar in ons eigen kleine micro klimaat maken we wel degelijk grote stappen. Wellicht moeten we veel meer aandacht geven aan de goede positieve stappen die we maken ipv gelijk te klagen dat een marathon echt te ver is en dat we beter kunnen opgeven …
Oja had ik al verteld dat Leo maandelijks een marathon rent … gewoon omdat hij die verzameld 😉

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Opwarming_van_de_Aarde