Aardgas versus warmtepompen vers waterstof

Als je onlangs nog door de Zandvoort weg gefietst bent kan het je niet ontgaan zijn. De antieke buizen worden vervangen voor een waterstof ready infra structuur … Of er ooit ook echt veel waterstof of ander milieu vriendelijk gas doorheen gaat is wel duidelijk als je ook maar een seconde met de bewoner Gertjan had gesproken.

Hij heeft een dak voor zonnepanelen en net een warmtepomp aangesloten. Het huis is door hem zelf prima geïsoleerd. Hij snapt al die heisa niet echt … in zijn ogen is het verspilling van goed geld dat de gemeente Baarn voor ons beheert.

En om heel eerlijk te zijn geef ik hem gelijk, dit soort grote infra projecten kosten vele miljoenen Baans geld. Met een beetjes hulp had je deze straat ook aan de warmtepomp kunnen helpen en hadden die antieke buizen nog wel even kunnen blijven liggen.