Column 2022-1 de Airco verwarming.

In Nederland kennen we 3 seisoenen lijkt het wel.
De zomers kennen wat hetere dagen en de winter is nog maar een paar dagen met vorst afgewisseld met lente weer. Steeds meer mensen kopen een airco en beseffen niet dat je daar ook mee kan verwarmen. En vaak maar voor een fractie van de prijs die je kwijt bent voor je oude CV verwarming. Zodra het buiten boven de 5 graden is haalt een beetje airco warmte pomp een COP van 5. Dat betekend dat je airco met 2kwh net zoveel warmte maakt als 1M3 gas … kortom dat anno 2022 50% goedkoper.
Het grote voordeel van je airco warmte pomp is dat hij de lucht warm maakt en het dus heel snel warm aanvoelt in huis / werk ruimte.
Het nadeel is dat ze vaak wat meer herrie maken in huis.


Energie besparen zit hem in de details.

Tip: combineer je airco met zonnepanelen dan ben je in de hete zomer spekkoper.Adriaan Voeten
Meten is Weten