De MetenisWeten energie wandeling

Vandaag wandelde we samen met de harde en softe kern van Energiek Baarn.
Ik ken Inger en Jantijmen al jaren. Ooit stonden we samen in de Laanstraat de boterhammen en pakken Orange jus van Jaap te delen.
Inger is meer bezig met de zachtere sector van energie-en-armoede, buurtprojecten en woningbouw advisering.
Deze keer nam ik ze mee in mijn energie wereld.
Natuurlijk liet ik ons vrijwel energie neutrale huis zien en vertelde vol trots dat we al 140 dagen gas loos stoken deze winter periode.
Maar heb je dan geen speciale verwarmingen aangeschaft? Nope het zijn nog steeds de originele jaren 70 radiatoren.
Maar hebben jullie dan geen vloerverwarming? Nope.
Kijk daar boven zijn onze kantoren die van Noorsetrui.nl en die van mijn bedrijf Kuusamo.nl … Tienke verkoopt duurzame Noorse truien en ik meet het stroom verbruik van een groot bedrijf, daarnaast help ik iedereen die duurzamer wil zijn tegen kostprijs met mijn project MetenisWeten …
Onderweg liet ik het verschil zien tussen een natuurlijk weiland en productie grasland. Ja ik zie inderdaad veel meer kruiden en pluimen en wat zijn die groene bossen? Pit russen, iets wat vandaag de dag een andere discussie aan zwengelt. Maar ooit waren het nuttige planten die de pit ( lont ) voor een olie lamp leverde.
Op de hoek liet ik de energie boeren van Baarn zien die hun daken verhuren voor onze duurzame stroom. Geen moeizaam gebabbel maar gewoon zelf een contract regelen voor de opwekking van duurzame stroom. Hier kwam geen spandoek aan te pas. Eigenlijk heeft helemaal niemand door gehad dat er 1600 panelen geplaatst werden.
Op de dijk zagen we aan de verschillende panelen dat de eigen opwekking in het Eemland erg snel gaat … geld besparen blijkt in mijn wijkje toch een enorme drijfveer te zijn.
Met de eerst zonnestralen namen we afscheid maar vast niet voor lang 😉Thanks voor een gezellige en leuke wandeling
Adriaan