Ups en downs met een e-auto

Ping er verschijnt een berichtje, met de txt is dit wat ?

Tja dat kan je maar op 1 manier uitvinden en dat is een proefritje maken … even later staat “meter Joost” naast me … uh ben je daar al ? Hij was met zijn e-bus de oprijlaan op gefluisterd en ik had echt niets gehoord.
Ff een rondje rijden, Man (m/v) wat gaat dat fijn, super stil en rijd heel erg soepel, alle denkbare fratsen zitten er in zelfs airco, goed dat kost je wat km op je actieradius maar met deze hitte is dat toch wel fijn, of nee na een paar km zetten we die uit en doen de raapjes een beetje open …. gewoon omdat we dat fijn vinden.

Het is een 22kwh type dus 22*5km max perfect voor de bestemming woonwerk zodat je wat spullen mee kan slepen.

En dan de grote test, een rondje boodschappen doen in Duitsland, 300 km heen en weer. “Voor de grens nog even snel vol gooien bij de snel lader die groen is op de app van de laadpas.

“snellaadstation van Avia langs de snelweg (stuk) en bij MC Donald (pasje werkt niet)en de 3 laadstations van de ANWB app bestond nog niet , die van de Lidl was ook stuk. Langzaam op de rest stroom een langzaam lader in een woonwijk gevonden . Na 4 uur wachten zat er weer een beetje prik in. Met 80km range op de meter en nog 73 km te gaan . Je zou denken makkie. Maar nee bij 80km per uur op de snelweg was ons bereik na 55 km al op. Ondertussen was het al avond geworden en sloten we de bus bij een restaurant aan de lader. Na het eten zat er weer net genoeg prik in om thuis te komen.”

… 8 uur later zonder boodschappen te hebben gedaan in Duitsland is die test jammerlijk gefaald …

update: Joost checkte ff in Zwolle:
2 van de 4 snellaadstations stuk bij de Shell aan de blaloweg … kortom er is nog een boel te verbeteren. Ook de ANWB waarschuwt dat de oplaat stations in het buitenland niet opoorde zijn en

Tipt: wacht nog even met je e auto als je andere plannen hebt dan woon werk of bekende oplaad plekken, de infra structuur is nog lang niet gereed.

Voor mij is het verhaal duidelijk wij blijven nog fijn even onze stinkdiesel rijden a 5000 km per jaar, dat voorkomt in ieder geval een extra e-bus en dat die zelfde stink diesel nog 1000.000 km gaat maken in een ver buiten land.