CO2 belasting

Er wordt al lang over gepraat maar het lijkt nu echt te gaan komen.
Bij vrijwel alles wat we doen ontstaat CO2 of is CO2 ontstaan, het is op zichzelf dus een heel normaal gas … het probleem is aleen dat er wel heel veel van komt … zelfs zoveel dat het een probleem wordt.
Nu heeft de natuur daar een geweldig mooie oplossing voor gevonden in de vorm van bomen, planten en struiken maar ook torretjes en zwammen en klein organismen. Een beetje leuke spar, eik, haagbeuk of els groeit en slaat de CO2 op in zijn stam en takken, wortels en de enorme hummels laag. De bladeren, bessen en naalden worden vervolgens weer geconsumeerd door beestje en zwammen.
Kortom de CO2 cyclus die je op de lagere school of hogere bosbouw school hebt geleert is dus verre van compleet.

Tjonge wat een inleiding wordt dit weer, lang verhaal kort iets wat we allemaal maken en schijnbaar vervuild moet natuurlijk belast worden zo ook CO2.

productkg CO2CO2 kosten ex btw
1kwh stroom0,370,04
1 liter benzine 2,30,23
1liter diesel 2,60,26
1kg hout 1,10,11

Op dit moment kost 1 kg CO2 ongeveer 0,10 euro (ex-btw) die tzt als extra belasting geheven gaat worden aan de verkoper, die vervolgens zijn prijs weer zal verhogen …
Tip: begin nu vast te verduurzamen en beperk je CO2 voetafdruk en levensstijl anders ben je over een paar jaar weer net zo verbaast als nu met de ontplofte energie prijzen.

Met grote Groet
Adriaan Voeten
MetenisWeten