Help onze winkel verzuipt in de energie kosten

Beste Meters,
We hebben een winkel die best redelijk draait, we hebben natuurlijk een goed draaiende web shop maarrrr de verdubbelde energie kosten worden nu echt een probleem …

2022-212021-202020-19
stroom14284 18299 18073 kWh
gas 126810611344 m
geld8329,54234601
de harde getallen (echt voorbeeld)

De winkel heeft twee gedeelten, een kleine afgesloten ruimte en een grote open ruimte.
De deur staat bijna altijd open en boven de deur hangt een elektrische luchtsluis.
Alle dure TL balken zijn LED geworden.

Wat kunnen we verder nog doen ?
Wat met kop en schouders boven uitspringt in het verbruik is de luchtsluis, deze was vroeger heel verstandig omdat de warme lucht tocht tegen gaat en de warmte binnenhoud maar tegenwoordig zou ik daar echt een deur voor gebruiken.

Vroeger had iedere winkel een deur bel en een bordje “open , gesloten” aan de deur hangen. Het fijne van de bel is dat je ondertussen gewoon webshop pakjes in kan pakken in het magazijn zonder dat je beng hoeft te zijn dat je klanten ongeduldig worden.

Kortom, maak een fleurige vlag of zet uit nodige rekjes buiten maar hou de deur pot dicht … ook tijdens een hitte golf.

In de winter is het helemaal niet nodig om de hele winkel erg warm te stoken aan gezien je klanten toch dikke jassen aan hebben. mocht je toch een warm plekje nodig hebben voor bv kleedhokjes overweeg dan IR verwarming zie: Het interview met Theo (infraroodpanelen) over infra rood verwarming in je huis.

Voor je zelf kan je de inpak ruimte warmer maken 18 graden is een prima werk temperatuur of een e-kachel onder de toonbank is ook fijn in heel erg koude perioden. zie ook deze blog uit 2019 ook daar hielpen we een winkel Meten is Weten in de winkel

Langere termijn oplossing, lucht lucht/water verwarming is vrijwel altijd voordeliger en wanneer het kan plaats dan zonnepanelen, check de ramen hr++ glas pas in de meeste kozijnen.

Wie heeft er meer geode tips uit je eigen ervaring ?