Stop met stroom gebruik het netwerk loopt leeg

Niet zolang geleden schreef ik een stukje STOP er komt te veel zonne energie!! en nu krijgen we de omgekeerde alarm bellen van Tennet ( de beheerder van het het midden en hoogspannings net ) zeg maar de stroom snelweg die ons land verbind.
Doordat veel bedrijven aan het verduurzamen gaan neemt de vraag naar stroom erg hard toe zelfs zo hard dat Tennet afspraken gaat maken met grote afnemers om soms even minder te stroom gebruiken zodat er geen tekort ontstaat. Die grote gebruikers krijgen daar natuurlijk een vergoeding voor.
Maar heel lang blijft dat niet goed gaan en dus moeten we een slimme manier van lokaal opwekken bedenken waardoor er veel minder transport stroom nodig is … kijk en dan komen we weer uit bij het stukje aan het begin … namelijk maak afspraken met bedrijven om juist tijdens stroom pieken te gaan produceren. Een super mooie duurzame industrie zijn bv de waterstof fabriekjes die hebben veel stroom nodig om klimaat vriendelijk brandstof te maken voor bv het verduurzamen van tata steel …
En voila als je even bij Tenet op hun site kijkt zie je dat ze juist onze regio willen versnellen met de opwekking. “TenneT biedt extra ruimte voor windparken en zonneweides in vier provincies” ik denk niet dat je helderziende hoeft te zijn om te snappen dat de provincie en Rijkswaterstaat nog wat harder in onze nek gaan hijgen.Met grote groet
Adriaan Voeten
Meten=Weten

meer verdieping:
https://www.tennet.eu/nl/nieuws/tennet-biedt-extra-ruimte-voor-windparken-en-zonneweides-vier-provincies

https://www.energieoprijksgrond.nl/default.aspx