Meten=Weten en de watermonsters

Bijna iedereen die iets wil onderzoeken begint eerst met METEN, immers als je niets meet blijft het maar speculatie. Politiek heeft een hekel aan meten want dan wordt het duidelijk dat woordjes een stuk minder doen dan de babbelaars voorogen hadden.

Zo weet bijna iedereen dat het oppervlaktewater in Nederland niet altijd erg goed is maar de acties om dat beter te krijgen lijken uit te blijven anders dan het plaatsen van een boord … dat werkt net zo goed als het boord pas op slecht wegdek … daar is ook nog nooit een weg beter van geworden.


Als je het zat bent dat je eigen gemeente hier niets aan doet kan je brieven schrijven of op de stoep gaan zitten tegenover het gemeente huis met een boord om je nek … of je gaat zelf meten … nou hoor ik de denken HOEDAN ?
Meld je aan bij https://natuurenmilieu.nl/watermonsters/
Hoe werkt dat ?
Je schrijft je in samen of alleen. Je krijgt een training dat kan online of met een groepje.
Daarna krijg je een set voor 5 water monsters zodat je zelf kan gaan onderzoeken hoe GOED het gaat met jou mooiste watertje in de buurt. Inderdaad je kan ook opzoek gaan naar plekken waar het wel goed gaat. Natuurlijk kan je gaan meten bij de monding van de rioolzuivering maar die snapt iedereen wel , meet een voor die monding zeg maar meer stroom opwaarts daar moet het water dan toch wel goed zijn ?
Of meet je honden zwem plekje langs de praamgracht of Soester Pijnenburgergrift … immers als je kan laten zien hoe het wel moet heb je een sterk verhaal.