WOZ gem Baarn penny wise pound foolish

Normaal trok ik me niet veel aan van de stijging van de WOZ en daarmee de gemeentelijke belastingen tot ik in 2021 ineens 10% meer steeg dan gebruikelijk … ik keek even naar de WOZ van de buren via : https://www.wozwaardeloket.nl/ en inderdaad ik was de koploper in de straat. Dus maar even zelf conform de wens van mijn gemeente bezwaar gemaakt.
Maarrrrr de gemeente trok de corona kaart en wilde aleen vanaf de buiten kant de waarde in schatten, maar ik mocht best foto’s maken van de oude keuken en de andere verbeter puntjes.
Dus deed ik dat met de uitdrukkelijk eis dat de foto’s alleen voor de ingehuurde WOZ taxateur ( kosten vast meer dan 100.000 euro per in gehuurde expert) bedoeld waren en niet bewaard mochten worden.
Tot mijn klamme verbijstering kreeg ik een super algemeen mailtje terug van de taxateur waar geen enkele indicatie dat de foto’s en input gebruikt was. De taxatuer nam nog wel de moeite om te reageren op mijn mail ( na 3 keer vragen ) dat ik bij een gemeente ambtenaar van Baarn mocht klagen omdat hij op de volgde klus zat. Uiteraard kreeg ik van de teamleider een algemeen berichtje dat ik naar de rechter kon als ik het niet eens was …
Dusssss een maand gewacht en de nieuwe WOZ bezwaar via https://eerlijkewoz.nl/ ingediend en inderdaad na een jaar werd ik gewoon in het gelijk gesteld en is onze WOZ weer net als bij de buurtje … dat bespaart mij 50 euro per jaar en de gemeente krijgt een rekening van 666,26 boven op de kosten van DE super woz experts … die ik inderdaad tzt zelf weer betaal via de gemeentelijke belastingen …
Ik zeg “penny wise pound foolish”

ABC: voor onderdanen van DE gemeente:
A: Check wat je buren of soort gelijke huizen betalen via: https://www.wozwaardeloket.nl/
B: bel of mail je gemeente dat je buren in het zelfde type huis veel minder betalen en vertel dat je bij het uitblijven van een antwoord je na 2weken wachten professionele club die 20 maal meer kost dan de gemeente gaat verdienen aan jou te hoge opslag.
C: Als het niet klopt maak dan bezwaar via oa : https://eerlijkewoz.nl/

ABC: voor de gemeente:
A:Wees snel en coulant als een burger zelf aan de bel trekt en aangeeft dat de buren 10% hoger is getaxeerd voor het zelfde huis heb je een verloren zaak. Toegeven koste in mijn case 14 euro verliezen 666,26 euro en een boel negatieve publiciteit.
B:Geef de WOZ expert een duidelijk opdracht om ook horizontaal te controleren dus net aleen een huis laten controleren op 3 soort gelijk huizen die onlangs verkocht zijn.
C:Probeer eens te verduurzamen als je gemeente kas te kort schiet.