Op jacht met de voltcraft

Soms blijf je maar twijfelen over apparaten. Zomaar vervangen omdat ze er niet meer mooi uitzien of oud zijn is natuurlijk ook grove verspilling. We zochten dus naar een metertje dat snel simpel en betrouwbaar is.
Na diverse metertjes te hebben getest vond ik de VOLTCRAFT SEM6000 een perfect metertje voor ons doel. Deze meter heeft een groot bereik en is afleesbaar met je telefoon. Waarbij je makkelijk naar geld/verbruik per dag / week maand kan overschakelen.
De gegevens kan je ook exporteren naar xls voor verder bewerking.
Wat ik wel jammer vind is dat de meter geen teruglevering snapt zodat je niet bv een kleine zonnestroom converter aankan sluiten.

Voorbeeld van een gemeten objecten: inbouw koelvriescombinatie 15 jaar oud die het nog perfect deed nadat de rubbers vorig jaar vervangen waren. De stekker zat natuurlijk weer diep weggewerkt waarbij het nut van met de telefoon uitlezen ideaal bleek.
Maar ook de vraag of de wasmachine nu echt zo duur is blijkt een makkelijke meeting zie plaatje 1.

Quote van tester Jaap: Voltcraft biedt een nieuwe generatie energieverbruiksmeters. Benut de mobiele telefoon voor grafieken en export van meetgegevens. De prijs van € 27,50 is ok.