Hoe verging het de meters deze winter?

Het is lente en de koude periode lijkt echt voorbij. Tijd om eens te luisteren hoe het de meters verging. Hier een spontaan lijstje opmerkingen en jubel berichtjes die ik kreeg de afgelopen weken:

Natuurlijk de lange lijst met “pochers” die geld … veel geld terug kregen, de topper kreeg 1600 euro puur door fanatiek besparen.

Een meter die binnen 2 maanden een oost west dak met panelen liet leggen en een Samsung warmte pomp liet instaleren veranderde van een top 3 gebruiker naar een gas loos top 3 netto opwekker.

Een jong stel dat net verhuist was naar een groot huis heeft de eerste weken terug levering gezien en is daar heel blij mee ( tijd tussen offerte en levering was 3 maand ) , nu de airo verwarming in het nieuwe huis nog leren gebruiken en ook zij zullen nauwelijks nog gas gaan gebruiken. Water wordt al (voor) verwarmt met een zonneboiler.

Maar er zijn ook zorgen, de euforie van geen energie kosten blijkt voor sommigen geen dag te vroeg te komen door de idioot hoge kosten voor het normale levens onderhoud. Of zorgen om vrienden die niet op tijd gestart zijn ( door heel veel verschillende redenen ) met hun eigen panelen en wp en nu letterlijk hun spaar geld op moeten maken voor ze definitief in de kou komen te zitten. De rol van de afwachtende locale overheid is enorm tegen gevallen en wordt nu gelukkig aan alle kanten ingehaald door burgers die het zelf gaan oplossen.

Gelukkig gaat het onze meters en hun vrienden die ze zelf ook weer adviseren een stuk beter als dan ze niets hadden gedaan en gewacht hadden op een wonder oplossing.