Het ‘nieuwe’ EN EN denken

Het is eigenlijk best raar dat een gemeente al BAARN binnen een vloek en een zucht enorme lappen grond in laat kleuren door een 10 tal burgers met inspiratie en gevoel voor inkleuren.

Maar als je iets langer over het kaartje nadenkt is het ook een kaartje vol kansen. Immers als de gemeente Baarn geen grote problemen heeft deze gebieden vol te laten leggen met zonnepaneel stellages is er ineens een enorme kans voor EN EN denkers.

Wat nu als je onder de panelen kleine woningen plaatst zeg maar de stellage is gemaakt van kleine woningen. Een het gezegde is immers gelijke monniken gelijke kappen. Als je het ene grond gebonden bouwwerk wel toestaat heb je een uitdaging het ander grond gebonden bouwwerk te blokkeren. Ik ben erg benieuwd welke politiek partij over een paar maanden echte stappen wil gaan maken om de enorme issues van woning te kort schone energie schaarste en het doorbereken van de vergader cultuur gaat doorbreken met echte plannen die er wel toedoen.

zonnekaart GEM BAARNWat beteken de kleurtjes en wat is het doel:
Als deze kaart er doorheen gehamerd zou worden zouden ondernemers op de groene plekken zonder erg veel weerstand van de gemeente zonnepanelen mogen plaatsen.
Uiteraard zijn er tal van kans beperkende factoren zo moeten omwonend akkoord gaan met een mooi zonnepark in hun tuin.

Uiteraard is het heel erg raar dat er geen aandacht is voor het plaatsen van zonnepanelen op bestaande woningen.