Het Meten=Weten effect,

Zou je kunnen meten of mee doen met een meet club ook echt effect heeft en zo ja hoeveel dan wel. We vroegen de meters hun historische dat te delen zodat we er een energie analyze op los konden laten.

Meter GJ was niet echt met energie bezig voor hij mee ging doen, maar sinds zijn start 2018 is het verbruik spectacular gedaald. Hij plaatse zonnepanelen in 2018 en heeft in de zomer van 2020 zijn zolder en kelder zelf geïsoleerd. En heeft hij zijn oude fornuis omgeruild voor een inductie plaat en een vaatwasser !!

GJ

Meter MB is al jaren zeer zuinig of eigenlijk is duurzaam een beter woord voor ze mee ging doen met de meet club. Vanaf midden 2019 schoof zij aan en zien we dat het verbruik verder ging dalen. Ook voor 2021 is er al een lijstje met wensen dus ook daar is het einde nog lang niet inzicht.

Meter AdriaanVoeten:
Ook bij ons zelf blijft het verbruik dalen hoewel we al jaren 25 voornamelijk thuis werken met onze bedrijven kan je nog steeds efficient met energie omgaan. En is het een extra motivatie om samen energie te besparen en ideeen van elkaar over te nemen.

Dat je ook zonder zonnepanel fors kan besparen bewijst Meter JH,
Samen met zijn vrouw en 4 jonge kinderen wordt er veel gewassen en gedroogd maar als je dat slim aanpakt scheelt dat maar zo 1000 euro per jaar.
JH heeft in de afgelopen jaren tal van grote en kleine besparingsmaatregelen genomen o.a. HR glas, vloerisolatie, vloerverwarming, drangers, wp droger, led lampen en instellingen cv (eco, lagere afgifte temp)
Voor dit jaar staat het vervangen van de cv ketel op het programma. Binnenkort oriënteren op zonneboiler, cv en wp.