Adriaan ik wil van het GAS

Eind vorig jaar vertelde een van de meters dat hij graag van het gas af wil, zijn CV was oud hij stookte al met een palletkachel met zeer bedenkelijk resultaat. Op erg koude dagen werkte die nog niet helemaal geweldig en stond er een elektrisch kacheltje naast hem bij zijn werkplek.
Via een lokaal initiatief had hij een eerste offerte voor een zonnedak aan gevraagd.
Adriaan wil jij de offerte beoordelen ? Ja natuurlijk en schrok vervolgens van de prijs bij het mooie verhaal in de offerte. Toch maar een tweede offerte via een grote groene energie leverancier aangevraagd die gelijk 30% lager bleek.
De panelen ongeveer oost/west werden snel en kundig gelegd door locale dakhazen. Veel van deze mannen werken in kleine vaste teams en krijgen hun opdrachten van alle kanten. Ze hoeven zelf geen tijd te steken in het pre sales traject en kunnen lekker doen waar ze goed in zijn … zonnedaken leggen aansluiten uitleg geven en door naar de volgende energie oogster.

De installatie is prima te monitoren en heeft in maart en april al bijna de helft van het jaar verbruik van 2021 opgewekt. Kortom weer een blije energie bespaarder erbij … bleek wel uit het berichtje dat ik vanochtend kreeg.

Adriaan zoek de verschillen,

Inderdaad van het gas af in 3 maanden, gewoon door te doen.
Douche water komt uit een 20 liter boiler. En in de keuken hangt ook een close in boiler.
Het zomer project is het aansluiten van de lucht/lucht warmte pomp om tijdens de hitte golven te kunnen koelen maar ook goedkoop te kunnen verwarmen in de koude perioden. Want in de kou zitten gaat niet meer gebeuren.