Waarom we niet van het GAS af gaan maar wel minder aardgas gaan gebruiken.

De laatste jaren is het hip om te zeggen dat je van het GAS af wil.
Gas is in deze context vaak aardgas en daarvan waren wij nederlanders een van de groot leveranciers. Hoewel er nog veel gas in de grond zit is het toch NIET verstandig om hier mee door te gaan om de simpele reden dat er veel betere en slimmere manieren zijn om je huis te verwarmen.

Maar waarom dan toch niet van het gas af …
Bij mengen is nu als de trant in de vloeibare brandstof markt ( bv: diesel benzine ) en wordt stiekem ook al gedaan in de gasmarkt. We verwachten dat er binnen afzienbare tijd waterstof bij gemengt wordt.
Waterstof van overtollige energie van zonnepanelen voegen geen CO2 of NOx toe aan ons milieu.
Waterstof gas is relatief simpel te maken. Onlangs is er efficiënt record gehaald voor het maken van waterstof van 95% en dat is nog maar het begin van de grote efficiency slag. Het is dus wachten op moment dat je thuis een klein waterstof buffertje maakt als energie opslag. GAS terug leveren zou dan ineens tot de mogelijkheden behoren. zie hier de hoofd reden waarom je geen GAS infrastructuur moet vernietigen.

Meer verdieping:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofproductie
Kleine stapjes van de overheid op het landelijke net:
https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-en-milieu-innovaties/gassamenstelling/waterstof-aardgas/de-eisen-voor-waterstof-aardgas
Succes volle proef Ameland met 30% waterstof bij mening
https://www.installatie.nl/wp-content/uploads/2018/06/Waterstof-in-aardgas-op-Ameland.pdf