Slim verwarmen

Als je zonnepanelen hebt is het handig om gas te besparen door elektrische (bij)verwarmingen te plaatsen. Niet alleen in tijdelijk verwarmde ruimten maar zeker ook als basis verwarming in je warme ruimten MITS je een opwek overschot hebt. Ander wordt het energie verbruik fors duurder.

De slimme kachel,
Naast de bekende convector kachels zijn er nu ook slimme wifi kachels die je met een app kan programmeren en besturen. Je kan er programma’s inzetten of ze uit / aan zetten op afstand.
Ideaal dus voor de “strijkbout momentjes” staat hij wel uit als je weg rijd of …. ik kom zo thuis dus zet maar vast aan.

We hebben 3 kachels getest:
2019-nu Eurom: Mon Solei 350 watt wifi
Dit is een paneel kachel die heet maar niet te warm woord zodat hij kind, huisdier vriendelijk is.
Het paneel is overschilderbaar en wordt dagelijks gebruikt als basis verwarming in de huiskamer. Mits nodig helpt de CV een beetje als het te koud blijft.
De kachel heeft een extrene opnemer die de ruimte beter meet.
(De interne thermostaat is waardeloos, door de eigen warmte van de kachel of het aanzuigen van koude lucht varieert de temperatuur +_ 3 graden )


De tweede kachel is de Princess Smart Glass Panel Heater 2000 Watt Wi-Fi convectorkachel
Deze leert zijn programma via de wifi app.
Deze verwarming heeft een glasplaat aan de voorkant en geeft de meeste warmte via een rooster aan de boverzijde van de achterkant af. Daar zit een rooster. Via een app op de telefoon is een programma in te stellen. Is de stekker even uit het stopcontact geweest, dan is hij van het programma af.
Verder een prima kachel die zijn ding doet aldus Gertjan.
En belangrijker Moeders is er ook aan gewent 😉

De derde kachel is de Eurom Alutherm 1000 Watt
Ook een wifi kachel welke als enige verwarming gebruikt wordt in de blokhut. Deze houd het ’s winters behaaglijk warm en ook voorst vrij als we een langere periode niet aanwezig zijn.

Deze kachel was een buiten kansje en werd gedumpt bij een grote bouwmarkt. Bij thuiskomst bleek er veel onderdelen te missen en werkte de afstand bediening niet … idd deze heeft ook een afstand bediening zodat je de temperatuur even bij kan stellen. Een belletje naar de importeur was voldoenden en ik mocht de missende onderdelen ophalen.
Helaas bleek er op deze verouderde versie geen externe thermostaat aansluiting te zitten en was de kachel dus waardeloos … terug brengen en omruilen? … nah ik heb zelf ook een elektronica opleiding gehad dus 10 schroefjes veder zat er ineen een mooie remote temperatuur censor op en werkt hij weer perfect .