Maandelijks salderen

om het een of andere reden is budget energie door aan het draaien en willen ze maandelijks salderen. Dit betekend in de praktijk dat je de zomer opwekking niet mee kan nemen naar de winter … dat zou heel raar zijn.
Dit komt doordat de wet niet super duidelijk is dat salderen over een jaar /365/366 dagen gaat.
Een super simpele oplossing lijkt het uitzetten van je slimme meter … door het uit lezen te verbieden is het niet mogelijk je maand getallen te zien en kan zon provider dus ook niet maandelijks salderen … ze zullen nu weer zelf brieven moeten gaan sturen tot dat Rob Jetten het wel goed gaat regelen
Voor Stedin moet je hier zijn : https://www.stedin.net/zelf-regelen
Voor Liander moet je hier zijn: https://mijn-liander.web.liander.nl/login
Letop: Je loopt wel het risico dat de energie boer dan je waarden gaan schatten … dus op het echt slim is zijn we het nog niet over eens.

Je P1 poort blijft gewoon werken dus je P1Mon of andere p1 meter blijft gewoon werken.

Waarom is maandelijks salderen zo lucratief is voor dit soort providers ?
Veel providers geven maar 3-11 cent voor het terug leveren, dat is veel minder dan de kostprijs op dit moment. Plus dat jij in de winter weer het volle pond mag gaan betalen als je nauwelijks opwekt maar wel meer gebruikt. Idd de energie handel is net de vee markt een keer knipperen en jou melkkoetje is van iemand anders …