Oppad met de wethouder wonen

VOORbaarn was een van de eerste deelnemers aan de Energie wandeling tijd dus om een gezellig kennis makings rondje te doen met Mark Veldhuizen. Mark is wethouder bouw en nog een hele riedel. Onderweg valt het gelijk op dat hij van de echte oplossingen is met weinig geduld voor de praatjes makers die zich zelf graag horen kletsen.
Ik laat de eerste “zonneweide” van Baarn zien, 1600 panelen gewoon op de schuren van fam Hengel … hopelijk hebben ze al wel internet wat hoewel het zuidereind op energie gebied jaren ver voorloopt met hun LED straat verlichting en opwekking is de internet verbinding daar een drama.
Even verder laat ik de energie transitie van Eemland zuid zien waar de verhuurder CBRE Investment Management zijn huizen laat verduurzamen door BAM. Mark maakt gelijk foto’s van de straat en nummers en neemt zich voor om te gaan praten om van te leren wellicht krijgt dit nog een staartje.
Via de bestevear weg laat ik hem ook de kansen zien voor een park met veiligere wandel panden in plaats van het saaie hondenpoep velt.
Eenmaal rond laat ik het geheim van ons duurzame huis zien en vertel hoe we op een energie rekening van 5 euro uitkomen. Normaal omgaan met energie (-10%), zonnepanelen ( -30%) , rolluiken ( -20%) , Warmtepomp (-50%) inderdaad de som is -110% dat betekend letterlijk dat we ieder jaar geld ontvangen onder aan de streep.
Mark verteld dat hij zelf ook de aan de zonnepanelen gaat, gewoon omdat hij vind dat hij het goede voorbeeld moet geven.
Mijn toezegging dat het een leuke, nuttige en zonnige wandeling zou worden is weer gelukt.

Meer verdieping:
https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2022/3/bam-wonen-verduurzaamt-85-huurwoningen-in-baarn-in-opdracht-van-cbre