De eerste energie succesjes van Baarn

Langzaam maar zeker keert de wal het logge schip dat Baarn heet en komen de eerste energie succesjes binnen handbereik.
Zo zijn we van een totaal niet duurzaam Gazprom contract af en is er veel meer awareness voor het echte geld dat energie kost en heeft gekost.
Dat geld trouwens voor heel Baarn, in de jaarlijkse energie analyze die ook ik al jaren kosteloos maak van en voor Baarn kan je zien dat we in 2022 bijna op koers van de Parijs zitten. We gebruikte dit jaar minder dan ons jaar quota stroom en nog net iets over ons jaar quota aardgas. Op de site kan je zelfs het verbruik van je eigen straat zien.
Eigenlijk moeten die gegevens in het energie dashboard van Baarn zichtbaar gemaakt worden, er is zelf serieus geld voor beschikbaar gesteld door Hugo ( Bron D66 voor de verkiezingen 2022 ) maar erg snel gaat het logge gevaarte wat Baarn soms is niet.
Zo stamt de belofte voor een plan van aanpak voor het duurzaam maken van de straat verlichting als uit 2011 ( bron CDA voor de verkiezingen 2022)
De komende maand gaan we horen hoeveel jaren we nog door blijven gaan met antieke verlichting ondanks dat het nu al een veel fout heeft gekost van de mooiste beste duurzaamste verlichting met mee snuffel installaties.
Ik voorzie straat feesten waarbij de 5 euro van Hugo in gezet wordt voor de huur van een ladder wagen en een doos voor led lampen als dit nog erg lang door blijft sukkelen. Wellicht komt er zelfs wel een feestelijk voorzet raampjes dag voor de energie lekke gebouwen van Baarn zodat de OZB omlaag kan. Dat bespaart gelijk een boel WOZ bezwaar angst die er nu heerst bij de financiële afdeling van onze gemeente. En zeg nu zelf als de WOZ taxaties netjes gedaan zijn hoef je toch nergens bang voor te zijn? Of is er toch te creatief geshopt in de verschillende database … we gaan het beleven.
Hoe dan ook er zit beweging in en dat is al heel wat !

Met grote groet
Adriaan Voeten
https://adriaanvoeten.com/metenisweten/duurzaambaarn/