Help wij hebben een Gazprom contract

Oei heeft de afdeling inkoop echt niet opgelet en zou je daar even langs moeten gaan om aan te geven dat iedere maar dan ook letterlijk iedere toekomstige aanbesteding/aankoop duurzaam gewogen moet worden.

https://localfocuswidgets.net/5fff07a56b85d

Ik raad de volgende stappen aan:
Leer van het verleden: waarom dachten we dat het een goed idee was om met een niet duurzame energie provider in zee te gaan met de kennis die we ook toen al hadden? Hoe zorgen we er voor dat deze fout niet meer gemaakt word.

Verklein het probleem:
Is de belangrijkste boodschap!! zijn er meer dingen te verzinnen om dat te doen, kijk goed om je heen en probeer die dingen te vinden.
BV: door nu al de airco te compenseren met je eigen zonnestroom pomp je de warmte naar buiten. Als je een goede airco hebt aangeschaft kan je in de winter de lucht efficiënt verwarmen met de zelfde warmte pomp.
Minder warme werkruimten 19C is de maximale temperatuur voor de kantoren deze winter.
Maak zichtbaar hoeveel we besparen met elkaar en bespreek de doelen.
Ik vind een gas bespaar doel van 20% niet overdreven zodat je in ieder geval het aandeel Gazprom gas binnen Europa compenseert.
Vervang enkelglas voor dubbel of als dat niet kan voorzet ramen en dikke gordijnen die na werktijd dicht gaan.

Help elkaar de doelen te snappen:
Stel CO2 /Thermometers beschikbaar zodat mensen zelf kunnen meten hoe warm of bedompt het is in een werk vergader ruimte. Even een ruimte lekker door laten waaien kost enorm veel energie en maakt de ruimte zomers alleen maar warmer. In de winter kan je de ruimte met een hoog CO2 gestalte best even kort ventileren.

Stel een paar klimaat BHVers aan om samen te kijken wat er nog slimmer kan.

Tip: ook als je geen Gazprom contract hebt zijn deze stappen erg verstandig om uit te voeren nu de handel snapt dat je mindergas voor hogere prijzen kan verkopen.


Meer verdieping:
https://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/jetten-gemeenten-moeten-voor-10-oktober-af-van-gazprom-contract

GAS prijzen:
https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5419234&span=3

History van Gazprom:
2021: https://www.ftm.nl/artikelen/gazprom-deel-1