actie actie onze actie

Goed dan een van de meest gehoorde kreetjes is dat iemand anders het moet oplossen … nou daar houden wij niet van dus hier onze stappen voor een duurzame toekomst.

Hoeveel betaal je per maand aan energie ? 40 EURO en dan krijgen we jaarlijks een paar honderd euro terug.
Voor 2021-22 willen er financieel neutraal zijn dus 0 euro betalen.

Hoe dan?
Stroom neutraal sinds 2014, we leveren meer terug dan we op kunnen maken. Hier door gebruiken onze buren ook schone zonnestroom.
Rolluiken: oude boerderijen gaven de hint al jaren, is het koud sluit je de luiken, is het warm sluit je de luiken ook.
Bomen, in onze tuin vind je mooie tuin vriendelijke bomen en struiken. oa een acer japinica, stam hortensia, Spaanse aak, magnolia en een kers en een vlinder struik. en nog een 10 tal andere lagere struiken. Ze geven een heerlijk micro klimaat in onze tuin..
Regenton: We gebruiken geen drinkwater voor de tuin daar hebben we een regenton voor. Plus dat de tuin in gericht is op ons klimaat.
Warmte pomp: Sinds kort hebben we een warmte pomp die naast de oude VC hangt en al het werk doet. Alleen als hij duurder is in het gebruik vraagt hij hulp van de oude CV maar dat is tot op heden nog niet gebeurt. Hier door gebruiken we sinds september 2021 geen stook gas meer. Tegen alle verwachtingen is zijn de totale energie kosten nog eens met 30% gezakt ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar.

Het warmte pomp project is her te volgen .

Kortom wil je niet wachten tot 2030 doe dan zo als wij en wordt energie financieel neutraal.

Wil je mee doen met onze meet club dan helpen we je met al je energie vraag stukken.
Mee doen?