Energie besparen voor de kleine beurs

Adriaan ik heb het gevoel dat ik best veel geld kwijt ben aan mijn energie kosten maar heb echt geen geld om dure investeringen te doen … kan jij me helpen?

Ja natuurlijk kan ik dat, samen keken we even naar de online energie nota en idd die bleek best hoog te zijn met een maand bedrag van 145 euro …

Meten=Weten

Er werd een (leen) metertje geïnstalleerd die mee keek op de slimme meter zodat we een beeld kregen wat er wanneer gebruikt werd. Immers Meten=Wetten

Tijdens een rondje door het huis viel de extra vriezer gelijk door de mand … deze had een slecht sluitende deur en kreeg veel ijs aangroei.
Die ging dus gelijk uit en exit ( eerste 100 euro in de pocket )

Vervolgens deden we een rondje lampen aan en uitzetten met een blik op het metertje zagen we dat er nog geen LED lampen hingen … die komen op het lijstje als er weer budget is.

Na een weekje met de opdracht leef maar normaal bekeken we samen de getallen.
De CV gebruikte constant een beetje gas door de zogenaamde “Comfort stand” en verder werd het douche water vaak ineens veel te warm ( nog geen budget voor een meng kraan kan ook op het lijstje )
CV max warm water themp stond op 70 C terug gezet naar 50C dan hoef je niet naar Beverwijk als de warm water kraan weer eens door schiet.

Tijdens het eerste bezoekje viel het me op dat er eigenlijk alleen in de woon werk kamer geleefd werd en als het heel koud was ging er een dekentje over de benen … das lekker warm … echte de kamer deur stond eigenlijk constant open … waardoor het op de zolder lekker warm was aangezien warmen lucht als een luchtballon opstijgt.
Dus daar hadden we een simpele mantra voor gemaakt “Doe de deur achter je kont dicht” en denk dat iedere keer als je er door heen gaat … en dat werd trouw uitgevoerd.

Een jaar later kreeg ik ineens een berichtje:
Ik krijg bijna 400 euro terug van mijn Energie boer !! Super bedankt voor je tips met name “Doe de deur achter je kont dicht is een blijvertje”Kijk daar wordt ik dan blij van … een mooi verhaal vertellen en wat tips geven is 1 maar uiteindelijk moet de inspiratie er wel zijn om zelf aan de gang te gaan …. en als dat dan zo goed uitpakt is mijn dag weer goed!

Oja … laten we gelijk even de LED lampen gaan doen nu het schip met geld is binnen gevaren … kost maar een paar tientjes en verdient zichzelf binnen een jaar terug!